2014. július 1., kedd

Kardió kérdés

Sziasztok!

Most egy sokaknál kérdéses témáról fogok írni. Nagyon fontos már az elején megérteni azt, hogy mindenki felépítése más. Persze vannak alap típusok, amikbe betudjuk magunkat sorolni, de azon belül is a személyes állóképességünk és jelenlegi állapotunk nagyon sokat befolyásol!

Én most a személyes tapasztalatomat és a környezetemben látottak alapján fogok írni, plusz ugye az a sok témában olvasás is közrejátszik. 


Az én testem könnyen hízik, nehezebben épít izmot, hamar leépül. Jelentős súlyfelesleg található rajta és nem volt egész életemben jelen a mozgás. A hozzám hasonlóknak elengedhetetlen a kardió! A zsírt ezzel lehet a legjobban lepucolni, de tényleg! Nem muszáj 40perces kardiókat csinálni, elég egy 20perces intervallum edzés is, ott viszont lógni fog a nyelved az garantált! : ) Az intervallum edzést azért tartom jobbnak és azért tartják jobbnak, mivel a váltakozó intenzitás "megzavarja" a testedet, az anyagcserédet és rettentően felpörget, nem beszélve arról, hogy még rá egy óra múlva is a zsírt égeti a szervezeted. 
Ennél mi lehet jobb?? 20 perc alatt beleadsz apait, anyait és még később is ég a zsír, illetve nincs oda egy teljes órád. 

A vékonyabb lányok, akiken nincs vagy kevés súlyfeleslegük van, esetleg csak feszesedni, izmosodni szeretnének, nekik sokkal inkább a súlyzós edzésekre kell ráállniuk. 

Viszont a nagyok is azt mondják, hogy a kettő - mármint a súlyzós és a kardió edzés - egymás nélkül nem megy! És ez amúgy annyira egyértelmű, ha belekezdesz. Látni fogod a testeden, hogy ez így igaz.
Ha több felesleggel rendelkezel, akkor azért kell a sok kardió mellé súlyzós edzés,  hogy ne legyél plöttyedt löttyedt megnyúlt bőrű, hanem mellette szépen feszesedjen a bőröd, és hozzád idomuljon. 
Ha kevesebb a felesleged, akkor pedig a súlyzós edzések mellé azért kell a kardió, hogy a kemény munkával megszerzett izmaid szebben látszódjanak.

A kéz a kézben járnak és egymást építik, az egyik nélkül lesz eredménye a mozgásodnak, viszont nem olyan, mint amelyet elvárnál.

1 megjegyzés: