2015. január 4., vasárnap

Hogyan készítsd | Bulgur

Sziasztok!

Ma egy nagyon finom és tápláló étel elkészítését szeretném nektek bemutatni. A bulgur tört búza vagy török rizs, ki hogy ismeri. Egyben biztos lehetsz, ha valaki megkérdezi, hogy mit eszel akkor lövése se lesz róla, de még kimondani se fogja tudni. : D Tapasztalat. 
Ez a köret rostban gazdag, ezáltal pörgeti az anyagcserét, tele van antioxidánsokkal és könnyen telít. Ha még többet szeretnél olvasni a bulgur jótékony hatásairól javaslom EZT az oldalt. Tömör és lényegletörő.

De most jöjjön az elkészítés:


Az első képet az ár miatt fényképzetem le, hogy tudjátok mire számítsatok. Mi az Auchanban szoktuk venni a kimérős részlegen. 

  • Mérjétek le, hogy mennyi bulgurt szeretnétek elkészíteni egyszerre. Ezt tegyétek a lábasba és öntsetek rá egy kis oliva olajat. Közepes lángon pirítsátok meg, folytonos keverés mellett, úgy, mintha tarhonyát készítenétek. A harmadik képen láthatjátok, hogy kicsit megfehéredik a külseje, akkor már jó.
  • Mérjetek ki kétszer annyi vizet. Ha fél kiló bulgur készül akkor 1 liter, ha 25 deka akkor fél liter. Ebbe tegyetek ízlés szerint sót és kavargassátok el benne.
  • Amikor már megpirult a bulgurunk, öntsük fel a vízzel. Óvatosan mert rotyog!
  • Ezután nincs más dolgunk, mint alacsony lángon, lefedve, hagyni rotyogni, néha megkevergetve. Amikor már az utolsó előtti képhez hasonló az állapot, akkor levesszük a fedőt és gyakrabban kavarjuk fakanállal, oda ne kapjon az alja.
  • Ha már csak a kavarás közben látunk egy kis folyadékot a bulgurban, akkor levehetjük a tűzről, mire kihűl azt is beszívja majd és fogyaszthatjuk is!
Remélem tetszett nektek ez a pofon egyszerű, de annál táplálóbb recept! Én egyszerűen nem tudom megunni! : ) 

Ha kipróbáljátok, írjátok meg, hogy sikerült!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése