2018. január 1., hétfő

2018 tervei

Sziasztok!

Az előzőekhez hasonlóan szeretném az idei terveimet is megosztani veletek. Kezdeném a 12 ponttól függetlenül, ezzel a bloggal kapcsolatos elképzelésekkel. 2018-ra úgy érzem, hogy lelkiekben is eljutottam arra a pontra, hogy képes vagyok kezdeni valamit a testemmel, egészségemmel. Nagyon furcsa visszatérni erre a felületre és úgy érzem nem kevés idő kellesz rá, hogy visszaszokjak a rendszeres írásra. Alapból betáblázva érzem magam a munka és az egyetem mellett, így heti egy poszttal számolok egyelőre, aztán majd minden kialakul remélem. Terveim szerint megmaradnak a személyes, velem történt sztorik, motivációs posztok, receptek és beszámolók aztán a fene tudja mikről fogok még írni, de mindenképpen a fittebb, egészségesebb és rendszerezettebb életem felé vezető utat szeretném itt megörökíteni.
De akkor nézzük, hogy milyen célokat állítottam magam elé az elkövetkezendő évre:

1. engedd el
Az előző év értékelésénél írtam, hogy 2017 már azért eléggé rendben volt, viszont az az év és az azt megelőző két borzalmas évem magával hozott egy borzalmas szokást. Nagyon hamar bekapcsol nálam az overthinking és egy pillanat alatt fel tudom húzni magam apróságokon. Egy-egy ártatlan kérdés, fotó vagy név is olyan indulatokat vagy éppen mélységeket tud egy pillanat alatt előhozni belőlem, hogy néha már magam is elgondolkozott rajta, hogy nem vagyok teljesen normális és ezeket szeretném minél hamarabb elengedni. Jó lenne ezt az egész "robbanást" száműzni, de már azzal is megelégednék, hogyha perceken belül el tudnám engedni és nem rontaná el esetleg az egész napomat.

2. lefogyni 15-20 kilót
Korábban mindig csak ilyen levegőbe beszélős "kezdeni magammal valamit, többet sportolni" dumákat írtam, most úgy gondoltam, hogy ideje konkrétat. Tudom ez sok, legalábbis valakinek sok, de van miből, valamint egy év alatt szerintem totál oké.

3. boss bitch
Ezt úgy kell érteni, hogy szeretnék könnyedén túllépni a problémákon, pillanatok alatt B tervet alkotni és nem leállni problémázni. Haladni az eltervezett utamon, like a boss bitch. Ez valamilyen szinten ment eddig, csak az elmúlt időben eltunyultam úgyhogy ideje visszaállni. Valamint a 2017-es lezáró posztomban írtam, hogy haladok az önmagam újraalkotásán, ami azzal is jár, hogy sokkal hamarabb kinyitom a számat és ha arról van szó akkor sokkal nyersebb vagyok, mint korábban. És ezt szeretem.

4. tetoválás
Tíz éves korom óta szeretnék, egyetlen egy dolog nem ingott meg az évek alatt és kb 5 éve a helyét is tudom, úgyhogy úgy érzem itt lesz az ideje.

5. új telefon
Szeretnék egy új, jó kamerával rendelkező telefont, aminek nyilván megvan az ára. Itt jön képbe a pénzzel való bánásmód, ami még mindig nem az erősségem, úgy gondoltam, hogy ezt is egy konkrétabb tárgyal talán jobban sikerre tudom vinni.

6. homemade tengerimalac lak és egy új malacka
Jó ideje szeretném már lecserélni a jelenlegi helyét a malackámnak, a tervek már megvannak az új házi készítésű helyhez, már csak az alapanyagokat kell beszerezni és megvalósítani. Illetve szeretnék örökbefogadni egy másik malackát is. Ez nyilván nem csak tőlem függ, hanem az egyesülettől is, de remélem az éven ez is megvalósul.

7. orosz
Üdv ismét a listán drága nyelv.

8. vezetni  a tervezőimet
Az évre több határidőnaplóm és füzetem is van, amit befogtam különböző dolgok tervezésére, szeretném ezeket továbbra is (ugyanis már tavaly belekezdtem komolyabban) rendszeresen vezetni. Sokkal átláthatóbb így az élet.

9. többet szórakozni
2017 nem volt éppen az élményekben gazdag, ezt szeretném máshogy tenni ebben az évben.

10. többet aludni
Alapból nem vagyok egy reggeli pacsirta, viszont sokszor kimerült vagyok a kevés alvástól. Pláne egy félév végi hajtást vagy vizsgaidőszakot tekintve. A november végét-december elejét is szinte végig 4 óra alvásokkal toltam végig, ami eléggé le tudja szívni az embert.

11. januári csoki stop
Ezt az ötletet Natushkától "loptam" és alakítottam át kicsit. Ő a száraz januárokat tartja én viszont mivel a legnagyobb függést a csoki jelenti, gondoltam szép lenne egy csoki mentes januárra indítani.

12. többet sétálni
A 2017-et ezzel zártuk és 2018-at ezzel indítottuk. Besétáltunk a városba megnézni a tüzijátékot és aztán hazasétáltunk. Igazából  annyira jól esett itt a több napos tanulós seggelős időszak után, hogy úgy érzetem többet kéne sétálnunk. Régen sokkal többet tettük... ideje visszahozni ezt a szokást.

Ezek lennének a terveim. Igazából nagyon epic ez az új év, elseje, hétfő dolog és én nagyon érzem, hogy sok jót tartogat 2018. Remélem lesz, aki velem tart a kis utamon. Szép napot és jó pihenést nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése